Je kan je Content via Crossphase laten overzetten op een ander website, maar je kan het ook zelf proberen. specialisten en hulp zijn altijd handig, maar misschien kom je er zelf ook wel uit. Niet geschoten is altijd mis! Misschien helpt het onderstaande artikel je een beetje op weg!

Contentmigratie

Contentmigratie is eigenlijk het verplaatsen van content van de ene site naar een andere site. Dit klinkt niet zo lastig maar in werkelijkheid kan dit een hoop tijd kosten. Het verplaatsen van content kan niet door alleen maar te knippen en te plakken van de tekst en afbeeldingen. Je loopt tegen programma’s aan die websites inrichten en je loopt tegen verschillende content types aan met allemaal een eigen opmaak, functie en techniek. Dit overzetten van content verloopt aan de hand van een aantal fases. Denk ook aan je hosting wanneer je overgaat op contentmigratie. Een IT specialist helpt je met het opzetten van de netwerk.

CMS

De eerste stap die een bedrijf moet nemen is het selecteren van een contentmanagementsysteem. Dit systeem geeft de gebruikers de mogelijkheid om de inhoud van een website te beheren. Je kan dan op systemen als WordPress terecht. Deze systemen zijn behoorlijk simpel ingericht waardoor je gemakkelijk zowel aan de content als de lay-out kan werken.

Voorbereiding

Na het uitkiezen van een systeem is de volgende stap de voorbereiding op de daadwerkelijk contentmigratie. Je kan een plan van aanpak opstellen om tijdens het gehele proces bij te kunnen houden of alles op schema verloopt. Je zal technische benodigdheden moeten vaststellen, websites moeten testen, content audits moeten uitvoeren, werkdocumenten moeten voorbereiden, planning moeten maken etc.

Uitvoeren

Tot slot is het dan zover om alle stappen van je planning af te lopen tot aan de daadwerkelijke contentmigratie. De content zal je gaan plaatsen binnen het contentmanagementsysteem om de content zoals gewenst binnen de website te verwerken. Op het moment dat alle content op de juiste manier geïntegreerd is en de website afgerond is ben je bijna klaar. Voer wat laatste controles uit, check of alles in orde is. Tot slot is het dan eindelijk zover, de contentmigratie zit er op en de website kan de lucht in gaan!

Fases

Contentmigratie is het overzetten van content van de ene website naar de ander. Dit kan je zelf doen maar ook door een bedrijf laten regelen. Als je de contentmigratie zelf wilt uitvoeren begin je bij het kiezen van een contentmanagementsysteem. Hierna kan je alle voorbereidingen treffen voor de daadwerkelijke uitvoering van de contentmigratie.

Door admin