kerstpakketten ideeen

Als jij dit jaar het eindejaarsgeschenk uit mag kiezen, dan kun je vast wel wat kerstpakketten ideeen gebruiken. Ook al weet iedereen wel wat ze met een flesje wijn of een cadeaubon moeten doen, het zijn geen kerstpakketten die barsten van originaliteit. Je wilt een uniek cadeau, een kerstpakket dat motiveert en dat de ontvanger trots maakt om voor jullie bedrijf te werken. Uiteraard moet het ook uitstralen hoeveel jij de inzet die getoond is het afgelopen jaar waardeert. Daarom hebben we de onderstaande kerstpakketten ideeen voor je verzameld en kun jij er dit jaar ook een grandioos succes van maken.

1.      Vraag om kerstpakketten ideeen bij je personeel

Degene die de kerstpakketten mag samenstellen heeft een grote verantwoordelijkheid. Daarbij lijkt het vooral gokwerk als je over de inhoud nadenkt. Gelukkig is dat niet nodig, want het is een goed idee om je personeel bij de besluitvorming te betrekken. Op die manier krijgen ze inspraak en geef je ze macht. Dat werkt beide motiverend. Je hoeft de verantwoordelijkheid niet zelf te dragen als je je personeel om hun inspraak vraagt. En door ze om hun kerstpakketten ideeen te vragen hoef jij niet meer te gokken naar wat ze graag willen hebben. Stel een vragenlijst op en stuur deze rond, bijvoorbeeld aan het begin van het jaar en tegen het einde van het jaar. Hier vind je enkele voorbeelden van vragen die je kunt stellen.

  • Wat was er positief en minder positief aan het vorige kerstpakket?
  • Heb je zelf kerstpakketten ideeen dit jaar?
  • Geef een definitie van jouw ideale kerstpakket.

2.      Zoek gemeenschappelijke overeenkomsten die iedereen deelt

Als je een kerstpakket wilt vinden dat iedereen blij maakt, dan moet je overeenkomsten vinden die iedereen gemeen heeft. Je kunt de inhoud daar dan op aanpassen. Hier vind je enkele kerstpakketten ideeen met deze gezamenlijke overeenkomst als rode draad.

  • Het bedrijf: iedereen werkt voor hetzelfde bedrijf. Laat zien van wie het kerstpakket afkomstig is door een pakket te kiezen in jullie huiskleur en met het bedrijfslogo op de verpakking gedrukt.
  • Wat jullie doen: jullie werken allemaal naar hetzelfde doel, namelijk het leveren van een product of dienst. Kies een artikel dat daaraan refereert. Een wollen muts, bijvoorbeeld, als jullie isolatiemateriaal produceren of een dagje in een wellness centrum als jullie verzorgingsproducten verkopen.
  • Een prestatie: jullie werken samen aan de prestaties van het bedrijf. Goede kerstpakketten ideeen laten zien dat je dat harde werk waardeert. Als jullie het afgelopen jaar en winkel hebben geopend in Duitsland, dan kies je voor een kerstpakket met een Duits thema om te laten zien dat de extra inzet daarvoor niet onopgemerkt is gebleven.

3.      Stel zelf een kerstpakket samen

Bij een online winkel kun je met deze kerstpakketten ideeen vast wat vinden, maar je maakt het nog unieker en specialer als je je kerstpakketten zelf samenstelt. Doe je dat online, dan is dat goed te betalen én profiteer je van de deskundigheid van de medewerkers die je assisteren bij een kerstpakket kopen.

Door admin