factuur aanmaning

Heb jij een aantal debiteuren die hun facturen niet betalen? Dat is heel vervelend! Om ervoor te zorgen dat je alsnog betaald krijgt, verstuur je een betalingsherinnering of aanmaning. Deze herinnering of aanmaning moet goed worden opgesteld, zodat deze zo effectief mogelijk werkt. Je wil immers zo snel mogelijk betaald krijgen. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips voor het opstellen van een goede betalingsherinnering of aanmaning.

Verwijs naar de onbetaalde factuur

Het moet voor je debiteur meteen duidelijk zijn dat het gaat om een betalingsherinnering. Vertel dus meteen dat je debiteur de factuur niet heeft betaald en dat je hem of haar wil verzoeken om dit alsnog te doen. Ook is het slim om meteen alle belangrijke informatie van de factuur te vermelden. Zet erbij om welk product of welke dienst het ging, hoe groot het openstaande bedrag is en op welke datum de factuur eigenlijk betaald had moeten zijn. Zo kan de debiteur de factuur meteen betalen, zonder op zoek te gaan naar de oude factuur. Op deze manier maak je het een stukje makkelijker om te betalen! Ook kun je ervoor kiezen om een kopie van de factuur mee te sturen.

Vertel de betaaltermijn

Daarnaast is het belangrijk om een concrete datum te noemen waarop de factuur nu wel betaald moet zijn. Hier mag geen onduidelijkheid over bestaan en het mag niet op meerdere manieren te interpreteren zijn. Vermeld daarom helder de nieuwe datum waarop betaald moet worden. Deze termijn hoeft niet heel lang te zijn.

Houd de toon positief

Zeker als je in de toekomst nog zaken wil doen met de klant, is het verstandig om de toon positief te houden. Je wil de klant niet tegen de haren instrijken, dus blijf beleefd en zakelijk. Misschien frustreert de openstaande factuur je, maar laat dit niet merken aan de klant. Je kunt het zelfs formuleren als een voordeel voor de klant, want als hij of zij betaalt, kunnen jullie weer producten of diensten leveren!

Vermeld de gevolgen

Ook is het slim om de sancties die je gaat ondernemen als de debiteur niet betaalt te vermelden. Ga je een incassobureau inschakelen? Vermeld dan dat er incassokosten in rekening kunnen worden gebracht. Zo weet de klant wat hij of zij kan verwachten, en daarnaast zorgt het ervoor dat er vaak sneller betaald wordt. Ben je nog op zoek naar een incassobureau in Den Bosch? Dan kun je terecht bij RechtNet Advocaten. Hier kun je ook terecht voor huurrecht, ondernemingsrecht of een loonvorderingsbrief.

Door admin