productief zijn

Soms hebben we het gevoel dat we constant druk zijn en hard werken, maar wanneer we aan het eind van de dag of aan het eind van de week terugkijken dan hebben we het gevoel dat we lang niet hebben bereikt van wat we van plan waren. Efficiënt werken is belangrijker dan ooit en noodzakelijk om rust te krijgen in ons hoofd. Wij hebben 4 methoden om meer te doen in minder tijd, oftewel je productiviteit aanzienlijk te verhogen. 

1 – Flexibel werken verbetert je productiviteit

Een goede balans tussen werk en privé is ontzettend belangrijk. Dit geeft je de mogelijkheid om de werkzaamheden te doen wanneer je het meeste gedaan kunt krijgen en daarna juist voldoende tijd hebt om de leuke dingen te doen, waarmee je ook de nodige ontspanning krijgt. Met de technologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn is dit makkelijker dan ooit. 

2 – Een planning die voor jou werkt

Het kan als overbodige tijd voelen, wanneer we lang bezig zijn met een planning, maar is onmisbaar om productief te zijn. Het hebben van een goede planning zorgt ervoor dat we beter prioriteiten kunnen stellen en duidelijk bepalen welke werkzaamheden echt gedaan moeten worden, wat we het beste kunnen uitbesteden, en niet alleen beter deadlines kunnen halen, maar zelfs vooruit kunnen werken op de planning. Bovendien wordt je stress aanzienlijk verminderd wanneer je alle plannen ergens anders opslaat dan in je hoofd. 

3 – Gebruiken software om de uren te registreren

Zoals hiervoor al aangegeven is het ontzettend veel mogelijk met de software en technologieën van tegenwoordig. Het vinden van de juiste software die voor jou werkt kan dan ook onmisbaar zijn. Software voor de urenregistratie is voor veel mensen onmisbaar om overzicht te houden in het aantal uren en de tijd die in een bepaald project wordt gestoken. Bovendien is het nodig om op deze manier het aantal uur accuraat aan klanten te kunnen factureren. Ontdek meer over de voordelen van software voor urenregistratie

4 – Schakel afleidingen uit

Hoe vaak wordt jij eigenlijk wel niet op een werkdag gestoord door je telefoon met verschillende notificaties en berichten? En hoeveel van deze berichten voegen ook daadwerkelijk direct op dat moment waarde toe? Waarschijnlijk is dit bij jou hetzelfde als bij het merendeel van de mensen. Doe jezelf een plezier en zet deze meldingen uit wanneer je aan het werk bent of leg je telefoon helemaal weg. Dit is dan ook een voordeel van het hebben van een werktelefoon, zodat je toch bereikbaar kunt zijn voor klanten, maar je privé situatie jou niet hoeft te storen wanneer je aan het werk bent. Zie hier nog meer informatie over het uitschakelen van afleidingen.

Door admin