transportband

In de landbouw worden is een groot aanbod machines om de werkzaamheden op een efficiënte wijze uit te kunnen voeren. Doordat het aanbod zo enorm is het niet altijd even gemakkelijk op het juiste type machine voor de klus te kunnen uitvoeren. In dit artikel vertellen we meer over de meest bekende transportbanden in de landbouw.

Mobiele transportband

Een transportband is de meeste gebruikte machine in de landbouw om producten snel van punt A naar punt B te kunnen vervoeren. Het kopen van een transportband zal de productiecapaciteit van je landbouwbedrijf gemakkelijk kunnen opschroeven. Daarnaast zal het ook voor de werknemers gemakkelijker worden om alles te kunnen vervoeren. Daarbij is het ook mogelijk om te kiezen voor een mobiele transportband, zodat deze flexibel inzetbaar is op verschillende plekken op je land. 

Een hallenvuller

Wil je dat je aardappelen of andere landbouwproducten of een snelle manier worden ingeschuurd? Dan is een hallenvuller een prima oplossing. Een hallenvuller wordt ook wel een telescopische transportband genoemd. Een hallenvuller is vooral voor kwetsbare landbouwproducten erg gemakkelijk om toe te passen. Bij een hallenvuller zullen de producten door de zogenaamde S-lus niet vallen, waardoor er ook geen schade aan de landbouwgewassen zullen plaatsvinden.

De duobanden

De duoband is een band die bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde transportbanden. Het voordeel van deze duobanden is dat ze gemakkelijk verstellen te zijn in de lengtes. De lengtes van een duoband kunnen variëren vanaf 6 tot en met 20 meter  Dit maakt het gemakkelijk om een duoband te kunnen plaatsen ook als je ruimtegebrek hebt en de band dus in een bepaalde hoek moet plaatsen. De capaciteit van duoband is uiteindelijk afhankelijk van de afmeting en snelheid van deze duoband.

Welke machine is geschikt voor mij?

We hebben hierboven drie van de bekendste machines besproken. Er zijn echter nog meer landbouwmachines die worden gebruikt om producten te vervoeren. Wil je precies weten welke machine geschikt is voor jou? Dan kun je altijd wat advies inwinnen bij een specialist op het gebied van landbouwmachines.

Door admin