Welkom bij onze nieuwste blog. Dit keer gaan we het hebben over hoe het onboarding van nieuwe werknemers vlekkeloos kan verlopen. Het is van cruciaal belang dat elke nieuwe werknemer zich welkom voelt en zich snel aanpast aan de bedrijfscultuur. Dit zorgt ervoor dat ze zich sneller betrokken voelen bij het bedrijf en dat ze minder snel weer vertrekken.

Een goede onboarding is dus van groot belang, maar hoe zorg je ervoor dat het soepel verloopt? Wij hebben 5 tips voor je:

1. Zorg voor een warm welkom

Laat de nieuwe werknemer meteen weten dat hij of zij welkom is. Dit kan door een leuke welkomstpakket te geven of door een leuke e-mail te sturen. Zorg ervoor dat je persoonlijk contact maakt en laat zien dat je blij bent met de komst van de nieuwe werknemer.

2. Zorg voor een duidelijke uitleg

Geef de nieuwe werknemer direct een duidelijke uitleg over het bedrijf, de bedrijfscultuur en de verwachtingen. Zorg ervoor dat alles duidelijk is, zodat de nieuwe werknemer niet voor verrassingen komt te staan.

3. Zorg voor een rustige start

Probeer de eerste week zo rustig mogelijk te laten verlopen. Geef de nieuwe werknemer de tijd om zich aan te passen en laat hem of haar niet meteen in het diepe springen.

4. Zorg voor een mentor

Geef de nieuwe werknemer een mentor. Dit is iemand die de nieuwe werknemer kan helpen met het aanpassen en die hem of haar kan laten zien hoe alles werkt.

5. Zorg voor feedback

Geef de nieuwe werknemer regelmatig feedback. Zo weet hij of zij wat er goed gaat en wat er nog verbeterd kan worden. Feedback is altijd belangrijk, maar vooral in het begin van het onboardingproces.


Voorbeeld onboardingsprogramma

Welkom bij het bedrijf! We zijn blij dat je er bent en we willen je graag helpen om je in te werken. Hier zijn een paar dingen die je kunt verwachten tijdens je eerste week bij ons.

Onze onboarding-procedure is bedoeld om je snel en eenvoudig te helpen bij het instellen van je account, het downloaden van de nodige software en het toewijzen van een mentor. We nemen je mee door elk proces stap voor stap, zodat je weet wat er van je verwacht wordt.

Je eerste dag zal waarschijnlijk bestaan uit een rondleiding door het gebouw en een kennismaking met je nieuwe collega’s. We zullen ook een aantal documenten met je doorlopen om ervoor te zorgen dat je weet hoe alles werkt.

De rest van de week zal voornamelijk bestaan ​​uit het leren kennen van je nieuwe rol en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. We zullen je ook laten zien hoe je gebruik kunt maken van ons intranet en andere bedrijfsressources.

Op de laatste dag van je eerste week zullen we een evaluatie met je doen om te kijken hoe je het tot nu toe hebt gedaan en of je nog vragen hebt. We willen ervoor zorgen dat je je prettig voelt en goed voorbereid bent voordat je echt aan het werk gaat.

Dit is een korte samenvatting van wat je kunt verwachten tijdens je eerste week bij ons. We zijn erg blij dat je er bent en we kijken ernaar uit om je beter te leren kennen.

Conclusie onboarding

Onboarding kan een ingewikkeld proces zijn, maar met deze tips moet het wel lukken om alles soepel te laten verlopen. Wij wensen je veel succes! Of ontdek meer op RiddleStory.com

Door admin