goede advocaat

Als je op zoek bent naar passende juridische hulp bij een geschil, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een advocaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal advocatenkantoren door heel Nederland, waardoor de keuze een stuk moeilijker gemaakt wordt. Op internet kun je natuurlijk de kantoren vergelijken, maar hierbij is het wel belangrijk om te weten waar op gelet moet worden. Hoe herken je dan een goede advocaat? En waar moet je precies op letten bij deze keuze? Dat, en meer, lees je in onderstaande tekst. 

Lid van een beroepsorganisatie

Een van de eerste manieren waaraan je een goede advocaat kunt herkennen, is door te kijken of deze is aangesloten bij een beroepsorganisatie. De meest bekende organisatie in Nederland is de Nederlandse Orde van Advocaten, en verder is er bijvoorbeeld ook nog de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Je kunt erop vertrouwen dat een advocaat die lid is goed geschoold is. Daarnaast zijn er ook nog gespecialiseerde verenigingen, waar strenge eisen gelden om toegelaten te worden. De advocaten die lid zijn van deze verenigingen zullen erg deskundig zijn in hun vakgebied en bovengemiddeld advies geven. 

Ervaringen en beoordelingen

Een andere manier om te kijken of je een goede advocaat op het oog hebt, is door recensies te bekijken. Doordat steeds meer digitaal te vinden is, is er ook de mogelijkheid om de diensten te beoordelen. Hierdoor kun je op verschillende platformen advocaten en kantoren beoordelen en deze ervaringen lezen. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om een goede advocaat te vinden. 

Het tarief en de offerte

Let bij het kiezen van een advocaat ook op het tarief en de kosten. Deze kunnen namelijk per advocaat enorm verschillen, maar hoeven niet per se een indicatie te zijn van de kwaliteit. Bekijk de offerte goed en kijk of alles duidelijk beschreven staat. Wat is bijvoorbeeld het uurtarief en hoe is de werkwijze precies. Duidelijke afspraken kunnen een hoop onverwachte problemen in de toekomst voorkomen. 

Het advocatenkantoor 

Ook het advocatenkantoor waar de advocaat lid van is, is een belangrijk punt om te bekijken. Sommige advocaten werken zelfstandig en hebben maar een bepaald specialisme, terwijl er bij grotere kantoren vaak een heel stuk meer expertises zijn. Een van de advocatenkantoren is bijvoorbeeld vandermaas-verhoog.nl waar ze 8 rechtsgebieden hebben als specialisatie. Onder andere voor strafrecht, ondernemersrecht, familierecht, huurrecht en contractenrecht ben je bij dit advocatenkantoor aan het juiste adres voor deskundig advies.  

Door admin