kerstpakket

Wat is de definitie van een perfect kerstpakket? Als je dat wist, dan zou je jouw personeel dit jaar het ideale pakket kunnen schenken. Maar het lijkt elk jaar weer gokken naar wat ze willen hebben, naar wat ze motiveert en naar wat je kunt realiseren binnen je strakke budget. In Nederland wordt er nog steeds veel waarde gehecht aan het kerstpakket en dat betekent dat deze ook veel kritiek kan ontvangen. De onderstaande informatie helpt je vast bij het samenstellen van het ideale pakken, want als deze aan de volgende drie eisen voldoet, dan is je personeel direct tevreden.

1.      Je kerstpakket komt duidelijk van het bedrijf

Natuurlijk weet elke medewerker exact van wie het eindejaarsgeschenk afkomstig is, maar als je een gevoel van saamhorigheid en trots wilt creëren, dan zorg je er het beste voor dat dat ook duidelijk is. Een gemakkelijke manier om dat te doen is om voor een kerstpakket met een bepaalde kleur te kiezen. Dan kies je natuurlijk de kleur van je huisstijl. Een andere manier om dit te realiseren is door een product uit te kiezen wat refereert naar wat jullie doen. Heb je een autogarage, dan is een modelauto een goed idee. Op deze manier richt je je op een gezamenlijke overeenkomst (het bedrijf) en wek je een gevoel van verbondenheid en eenheid op bij de ontvangers.

2.      Het pakket heeft een boodschap

Naast verbondenheid en een gezamenlijke overeenkomst wil je ook dat het kerstpakket de ontvanger motiveert. Iedereen moet weer met enthousiasme aan het nieuwe jaar beginnen. Een boodschap die iedereen begrijpt en aanspreekt vind je door te kijken naar wat het bedrijf gepresteerd heeft het afgelopen jaar. Daar heeft elke medewerker aan bijgedragen. Hebben jullie voor het eerst een pand over de grens in Duitsland geopend? Kies dan voor een pakket met een Duits thema. Hebben jullie bepaalde strenge richtlijnen weten te halen op het gebied van duurzaamheid? Dan is het voor iedereen duidelijk dat je de om dat te bereiken waardeert als je een pakket met een ecologisch thema neemt.

3.      Je medewerkers zijn bij het pakket betrokken

Het is ook altijd een goed idee om je medewerkers bij het samenstellen van het kerstpakket te betrekken. Dat doe je door ze te vragen wat ze graag als inhoud willen zien. Stuur twee keer per jaar een enquête rond, vlak nadat het kerstpakket is uitgedeeld en een tijdje voordat het volgende pakket eruit gaat. Vraag je medewerkers wat ze willen hebben, vraag ze een omschrijving te geven van het ideale kerstpakket of om aan te geven wat goed en niet goed was aan de voorgaande pakketten. Zo hoef jij niet te gokken en geef je je medewerkers inspraak.

Online kerstpakketten kopen

Het is nu niet lastig om een geschikt kerstpakket te vinden als je naar een webwinkel gaat. Deze winkels hebben honderden kwalitatieve kant-en-klare pakketten om uit te kiezen. Denk hierbij aan een exclusief kerstpakket of een kerstpakket met thema. Voldoet het volgende pakket aan deze eisen, dan is de kritiek alleen maar positief.

Door admin