Als ZZP’er gebruik je vaak je eigen thuisadres. Dit is niet altijd handig. Maak gebruik van een luxe locatie met een zakelijk adres in Amsterdam als virtual office, of zoek een fysieke werkplek als je ook niet thuis wilt werken. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Virtual office?

Wanneer je graag een zakelijk adres wilt voor formaliteiten, maar waar je niet per se wilt werken, kun je gebruik maken van een virtual office, zoals van https://www.amsterdamoffices.nl/. Het voordeel van een virtual office is dat je voor een lage huurprijs een zakelijk adres hebt, via waar je correspondentie plaatsvindt. Een zakelijk adres in je KvK-inschrijving staat professioneel en bovendien waarborg je een stukje privacy omdat je je thuisadres niet hoeft te gebruiken.

Flexplek

Als je echt op zoek bent naar een plek waar je kunt werken en niet alleen een plek waar je op papier gevestigd bent, kan een flexplek een uitkomst zijn. Ook deze zijn er veel kantoorpanden te huur voor niet al te veel geld. Daarnaast is een rustig café of een openbare bibliotheek in veel gevallen ook een uitstekende flexplek. En ben je onderweg? Ga dan even bij de Ikea zitten. Super plek om te werken. Let wel: een flexplek kan niet je bedrijfsadres worden.

Geen afleiding

Het voordeel van een flexplek, waar je echt fysiek naartoe kan, zit hem in eerste instantie in de afleiding die je thuis wel hebt en op je flexplek niet. Geen mensen die iets van je willen, geen tv die je aan kan zetten, gewoon jij en je computer. Voor veel mensen is dat hard nodig om daadwerkelijk een productieve werkdag te kunnen draaien. Verder kun je je gewoontes doorbreken, kosten besparen ten opzichte van een vaste werkplek, maar ook meer contact leggen met andere ondernemers.

Een stok achter de deur

Het is heerlijk om ZZP’er te zijn, maar er zijn wel een aantal valkuilen. Je bepaalt je eigen werktijden en dat kan voor problemen zorgen. Er zijn grofweg twee typen ZZP’ers: de één kan zich maar niet tot werken zetten en de ander werkt consequent te veel en heeft de ene burn-out na de andere. Als jij met jezelf afspreekt om op vaste tijden (bijvoorbeeld vijf dagen in de week van tien tot zes) op je remote werkplek aanwezig te zijn en dat je daarbuiten praktisch niets aan werk doet, kun je voorkomen dat je of te weinig of te veel bezig bent. Ben jij ook op zoek naar een remote werkplek? Google er dan even naar om iets te vinden dat bij je past!

Door admin