Dedicated hosting

Dedicated hosting is voor sommige bedrijven echt een uitkomst. Voor anderen is het weggegooid geld. Hosts zijn verhuurders van stukjes server waarop uw software wordt geplaatst. Zo zet u dus uw website online. Hoe groter uw website, hoe groter het stukje server dat u moet huren en hoe meer u betaalt. Kleine websites hebben geen hele server nodig, dus die delen deze ruimte vaak met andere kleinere website. Dit wordt shared hosting genoemd. Kiest u echter voor dedicated hosting, dan huurt u uw eigen server, met allerlei voordelen van dien.

Dedicated hosting versus shared hosting

Shared hosting is voor veel website eigenaren een prima optie. Het nadeel is dat de andere gebruikers uw website trager kunnen maken of de veiligheid op het spel kunnen zetten. U heeft daar dan geen invloed op. Genereert uw website veel inkomen, dan is dit niet een risico dat u wilt lopen. Kiest u voor dedicated hosting, dan krijgt u uw eigen server in een datacenter. Daar is altijd stroom wat betekent dat u de garantie krijgt dat uw server 100% van de tijd zal werken. Tegelijkertijd huurt u alle hardware die u nodig heeft en deelt u deze met niemand. Uw website is dus altijd in de lucht en u loopt geen inkomsten mis door anderen.

De voordelen van dedicated servers

Kiest u voor een dedicated server, dan profiteert u van een aantal belangrijke voordelen. U krijgt echt waar voor uw geld, ook al betaalt u wat meer, omdat de hosts u een groot dienstenpakket aanbieden. U wordt wat uw hosting betreft volledig ontzorgd. U heeft meer rekenkracht, er is geen overlast van andere gebruikers, er is ruimte genoeg en uw server is altijd beschikbaar. Dit is in sommige gevallen echt een vereiste en uw bezoekers profiteren hier ook van. Omdat de techniek achter uw website zo piekfijn in orde is, gaat uw score bij de zoekmachines ook automatisch omhoog.

Nadelen van dedicated servers

Dedicated hosting heeft ook een aantal nadelen. Zo betaalt u er de hoofdprijs voor en als u deze optie eigenlijk niet nodig heeft is dat weggegooid geld. U kunt dan beter voor VPN hosting kiezen, of hosting via de cloud. Een ander nadeel is dat bij dedicated hosting de serverruimte minder efficiënt verdeeld wordt. Het is goed mogelijk dat er op uw server nog voldoende ruimte is voor een of enkele kleinere websites. Omdat u deze ruimte niet deelt, zijn dedicated servers dus niet erg efficiënt.

Wanneer is een dedicated server een goed idee?

De keuze voor dedicated hosting is eigenlijk gewoon aan u. De doorslaggevende factoren zijn de opbrengsten die u mogelijk misloopt als u hier niet voor kiest. Grote webwinkels lopen veel beter op een dedicated server en u loopt daardoor geen klanten mis. Er zijn ook andere soorten grote websites die het altijd moeten doen en die geen vertraging op moeten lopen. Denkt u dan aan websites van grote instanties, scholencomplexen en ziekenhuizen. Een dedicated server is in al die voorbeelden (en meer) echt een grote uitkomst.

Door admin