traineeship

Na een lange tijd gestudeerd te hebben ben je eindelijk klaar met je studie. Meteen aan het werk en geld verdienen? Dat klinkt voor de meesten als muziek in de oren en willen zo snel mogelijk bij een baan aan de slag. Echter kun je ook overwegen om naar een traineeship te kijken.

De voordelen van een traineeship worden regelmatig onderschat. Dat kan zonde zijn, want het kan mooie dingen opleveren. Wij geven je daarom verschillende voordelen die je behaalt door het volgen van een traineeship. 

Het salaris

Veel mensen kijken niet naar een traineeship om, omdat ze direct denken aan een salaris en dat associëren met een vaste baan. Hoewel de voorwaarden per traineeship verschillen, zijn veel salarissen gelijk aan die van een startersbaan.

Waar het verschil voornamelijk ligt, is dat bij een vaste baan iemand wordt aangenomen voor een bepaalde functie. De intentie voor een traineeship is om iemand aan te nemen voor een baan die na de traineeship kan worden vervuld met hogere verantwoordelijkheden. Dat betekent dus ook dat je sneller omhoog kunt groeien bij het bedrijf waar je aan de slag gaat. 

In plaats van dus te denken dat je minder gaat verdienen met een traineeship kan dus een verkeerd beeld zijn. Traineeships zijn daarom bedoeld om mensen te oriënteren.

Ontzettend veel leren

Wil jij direct aan het begin van je carrière zoveel mogelijk kennis opdoen waar je later juist profijt van hebt? Dan is het een goede keuze om direct te beginnen met een traineeship. 

Je krijgt namelijk een persoonlijke coach toegewezen en de voornaamste focus van de hele traineeship ligt ook op het specialiseren en oriënteren van jou. Een snellere manier om jezelf te ontwikkelen is vrijwel niet te doen, want je leer alles ook nog direct in de praktijk en niet vanuit studieboeken!

Bij een traineeship zit vaak enorm veel inbegrepen aan verschillende voordelen waar je ook je kennis mee kunt vergroten. Zie bijvoorbeeld deze finance traineeship waar in een overzicht wordt weergegeven wat jou geboden kan worden. 

Je hebt direct baangarantie

Zoals hiervoor al aangegeven is de traineeship bedoeld om jou in de richting van een bepaalde functie te sturen. Dat betekent dat het de bedoeling is om je zo snel mogelijk aan de slag te laten gaan nadat je de traineeship hebt afgerond. Zodra je het hebt afgerond kun je dus zo aan de slag!

Door admin