Een vakbeurs is een evenement waar je als bedrijf veel klanten aan over kunt houden. Een voorwaarde is, dat je beursstand door veel potentiële klanten wordt bezocht. Dat kan een probleem zijn, want de beurshallen zijn gevuld met soms honderden andere stands, die allemaal op zoek zijn naar klanten. Als standhouder moet je vooraf nadenken over methoden om de aandacht te trekken. Een methode die goed werkt voor publiek dat langs je stand loopt is een verlichte beurswand. Die bestaat uit een reeks textielframes met opvallende afbeeldingen, die verwijzen naar je bedrijf.

Wat is een beurswand?

Een beurswand wordt gemaakt door een aantal 3d textielframes aan elkaar te koppelen en te plaatsen op een aantal voetsteunen. Er kan uiteraard worden gekozen voor rechthoekige frames, maar met een gebogen beurswand maak je meer indruk. Deze beurswanden worden op maat gemaakt door EFKA. Je kunt zelf het formaat van de frames bepalen, evenals de sterkte van de kromming. De afbeelding op de textielprint, die met een pees wordt bevestigd in het frame, kan bestaan uit een grote banner van je bedrijf, producten, slogans of relevante afbeeldingen. Het aan elkaar koppelen van de frames is niet moeilijk en kun je door je eigen personeel laten doen.

Verlichting in de beurswand

In de hal waar een beurs wordt gehouden is het doorgaans niet overdreven licht. De organisator van de beurs gaat er vanuit dat de standhouders voor hun eigen verlichting zorgen. Je moet op dat gebied dus concurreren met de standhouders in de buurt. Wie echt wil opvallen kan kiezen voor een gebogen beurswand met verlichting. De verlichting bestaat uit grote krachtige leds, die in het frame zijn verwerkt. Als je erg grote frames gebruikt kun je kiezen voor een andere techniek, waarbij de verlichting op een plaat achter de afbeelding zit. Deze technieken zorgen allebei voor een mooie egale verlichting.

Andere manieren om aandacht te trekken

Met een gebogen beurswand trek je vooral de aandacht van klanten die langs je beursstand lopen. Om ook de bezoekers van een beurs die wat verder weg zijn te bereiken, kun je gebruik maken van een verlicht textielframe dat een flink stuk boven de stand wordt opgehangen. De afbeelding op dit frame moet een duidelijke relatie hebben met de afbeeldingen op de verlichte beurswand. De bezoekers die door het hoge frame getriggerd worden zullen je beursstand meteen herkennen.

Door admin