AFAS help

Heb je wel eens gelezen over wat AFAS kan betekenen voor jou? Het is namelijk zo dat AFAS erg waardevol is voor studenten en voor werknemers die op zoek zijn naar informatie. AFAS is namelijk een platform waarop verschillende bronnen worden aangeboden. Door middel van een aantal zoektermen achterhaal je ontzettend veel informatie over wat je te weten wilt komen. Het fijne aan deze website is dat alle informatie binnen een catalogus te vinden is. Door goed gebruik te maken van zoektermen kan je al snel de informatie vinden die je zoekt. De website kan je dus veel plezier opleveren en de meest waardevolle informatie naar voren halen. Hierbij geldt dat je natuurlijk wel moet weten hoe de website werkt.

AFAS help
Wellicht dat je een aantal vragen hebt over de website. Denk hierbij aan de manier waarop de website werkt, aandacht voor privacy en hoe je de informatie kan vinden die je zoekt. Gelukkig is het mogelijk om door middel van AFAS Help al je vragen te beantwoorden. Bij deze website vind je in de eerste plaats super veel informatie zodat je vragen al snel beantwoord zullen zijn. Als dit niet het geval blijkt te zijn dan kun je vervolgens altijd aan een medewerker met veel kennis en ervaring om hulp vragen.

De basis van kennis
AFAS maakt gebruik van een KnowlegdeBase. Door een uitstekende functionaliteit van de software is het mogelijk om voldoende informatie te vinden voor de scriptie die jij aan het schrijven bent of het onderzoek dat je aan het uitvoeren bent. Hierbij is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste zoektermen. Door de zoektermen die je hanteert kan je namelijk de juiste informatie vinden. Zorg ervoor dat de zoektermen je gebruikt kort en duidelijk zijn. Laat woorden die overbodig zijn weg zodat je op een concrete wijze de informatie kan vinden die je nodig hebt.

Artikelen en video’s
Lezen is kennis. Daarom heeft de website in de KnowledgeBase meer dan tienduizend artikelen. Door het grote aantal aan artikelen is de kans groot dat er de voldoende informatie te vinden valt die perfect aansluit op jouw vragen. Daarnaast kan je ook een aantal artikelen vinden die voldoen aan jouw voorkeuren. Denk hierbij aan de voorkeuren voor een betrouwbare bron, kwalitatieve tekst en de taal waarin het artikelen geschreven is. Door duidelijk te zijn wat betreft het aangeven van jouw voorkeuren in de catalogus vind je al snel de beste informatie voor jouw onderzoek.

Tip: DifferIT

Door admin