Een vakantie waarbij je niet aan van alles hoeft te denken. Een beetje fijn verzorgd is wel zo gemakkelijk. Dat kan als je een verblijf boekt in een vakantiepark. Zo’n handig ingericht terrein met vakantiehuizen en appartementen. Je kunt die accommodatie per week huren maar ook een midweek of weekend arrangement nemen. Sommige parken bieden hun huizen zelfs te koop aan; vaak zijn dat dan geschakelde of zelfs vrijstaande accommodaties. Je rijdt je auto ernaast, tilt de bagage naar binnen en hoeft verder niets meer te doen. De woonkamer is al gezellig en in de keuken vind je alle spulletjes die je nodig hebt. Wil je meer dan gewoon comfort en dus echte luxe? Sommige vakantieparken bieden luxueuze extra’s zoals woningen met een eigen hottub of sauna. En dat geldt zeker voor een vakantiepark Oostenrijk.

Op alle details gelet

Een vakantiepark is meer dan een bed, een keuken en een paar muren eromheen. Je wordt ook buiten je vakantiehuisje voorzien van alle mogelijke gemakken. Het hangt een beetje van de grootte van je vakantiepark Oostenrijk af maar vaak is er kindvriendelijk entertainment. En je hoeft het terrein niet af als je een hapje wilt eten want restaurants en eet barretjes bevinden zich op het park zelf. Hier regel je ook een huurfiets, sla je een balletje op de midgetgolfbaan en regel je je watersportspullen. Het idee om bijna alles binnen handbereik te hebben is dan ook mooi aan de formule van een vakantiepark. Bekende aanbieders zoals Landal Greenparks zijn allemaal vertegenwoordigd in Oostenrijk. De huisjes in Oostenrijk zijn gemakkelijk te boeken via de aanbieders van die vakantieparken; of je surft er snel naartoe via boekingssites. Online is zo’n vakantiehuisje vlot geboekt.

De Oostenrijkse sneeuw vanaf een vakantiepark Oostenrijk

Oostenrijk behoort tot de top van de Europese wintersportlanden. In sneeuwzekere tijden gaan vakantieparken natuurlijk niet op slot. Vaak zijn ze zelfs strategisch gebouwd dicht bij piste terreinen. Afhankelijk van de sfeer die je wilt, kun je kiezen voor een typisch Landal vakantiepark of bijvoorbeeld een traditioneel almhüttendorf. De wintersportparken vind je in Tirol, bij de skihellingen van Vorarlberg, bij de pistes van Karinthië en ook op hoogte in het Salzburgerland.

Skilessen regelen vanaf je vakantiepark Oostenrijk

Neem je je kinderen mee zodat ze skiën of snowboarden kunnen oefenen? Dan is het handig om een vakantiepark uit te kiezen waaromheen veel blauwe pistes liggen; dat zijn mooie oefenbanen. Ook zou je even moeten kijken of er parken zijn waar Nederlandstalige skileraren hun diensten aanbieden; of dat er handige ski schooltjes zijn opgezet. Familiaire vakantieparken met kindvriendelijke ski-opties bieden Saalbach Hinterglemm, Montafon en Katschberg. Je zult er soms verrast raken van de chique recreatie op de terreinen; denk aan overdekte zwembaden, luxe sauna’s en andere wellness. Natuurlijk kun je op een vakantiepark Oostenrijk ook met vrienden proosten in een après ski-barretje.

Boek in de zomer ook eens een huisje in een vakantiepark

Oostenrijk wordt als typisch wintersportland gezien. Maar ook daar gaat het elk jaar zomeren. De Alpenweiden komen in volle bloei te staan en holle paadjes kronkelen naar een berg wandelparadijs. Stok in de hand en gaan maar. Er is niets mooier dan beboste berg natuur onder een heerlijk zonnetje. Na een stevige voettocht is het dan goed toeven in je comfortabele vakantiepark Oostenrijk. Klik hier voor een overzicht van de mooiste Vakantieparken in Duitsland!

Door admin