Voor menig aantal mensen geldt dat ze op een bepaald ogenblik de eigenaar worden van een stacaravan. Dit vormt in de praktijk dan uiteraard ook een veel voordeligere optie voor een echt vakantiehuis. Op het moment dat je eigenaar wordt van een stacaravan zal je meteen gaan nadenken over manieren om deze op de best mogelijke wijze te kunnen beschermen tegen schade. Op dit vlak is het afsluiten van een stacaravanverzekering als vanzelfsprekend een absolute must om te doen. Een dergelijke verzekering kan dan ook zorgen voor een uitstekende tussenkomst in geval van bijvoorbeeld brand of stormschade, maar ook wanneer er bijvoorbeeld sprake is van inbraak. In ieder geval, een dergelijke verzekering is meer dan een aanrader om af te sluiten.

Waarom is een stacaravanverzekering afsluiten belangrijk?

Het afsluiten van een stacaravanverzekering is in de praktijk geweldig belangrijk. Voor een dergelijke constructie geldt dat ze vergelijkbaar met andere vormen van bijvoorbeeld recreatiewoningen niet goedkoop is in aankoop. Het hoeft dan ook niet gezegd dat mensen vaak een behoorlijke tijd moeten sparen voordat ze over voldoende financiële middelen beschikken om tot aankoop over te kunnen gaan. Het laatste wat je dan zal willen is dat één enkel schadegeval zomaar jouw volledige investering in de as legt zonder dat je bijvoorbeeld kan rekenen op een financiële tegemoetkoming.

Bovenstaande zorgt ervoor dat het afsluiten van een stacaravanverzekering in de praktijk altijd zeer warm wordt aanbevolen. Dit niet in het minst omdat er sprake is van verschillende dreigingen die zowel van binnen als van buitenaf kunnen komen. In ieder geval, wil je met absolute zekerheid niet geconfronteerd worden met een totaalverlies van je stacaravan terwijl je niet kan rekenen op ook maar enige tussenkomst van een verzekeraar? Kies dan zeker voor een stacaravanverzekering afsluiten. Op deze manier kan je echt elke nacht opnieuw met een gerust hart gaan slapen.

Op welke dekkingen kan je rekenen bij deze verzekering?

Er zijn bij een stacaravanverzekering twee verschillende soorten dekkingen waarvan sprake is. Om te beginnen is er de zogenaamde opstalverzekering die zorgt voor het dekken van schade aan de vaste constructie waar de stacaravan over beschikt. Alle zaken die vastzitten aan de constructie van de stacaravan vallen hieronder. Daarnaast is het zo dat je er eveneens voor kan kiezen om een speciale inboedelverzekering af te sluiten. Het betreft hier een dekking die zich specifiek focust op de losse zaken die in de stacaravan zijn terug te vinden. Alles wat los zit en wat dus per definitie mee verhuisd zou kunnen worden naar een andere recreatiewoning valt onder deze dekking.

Sluit altijd een stacaravanverzekering af!

Eerder op deze pagina werd reeds het belang van het afsluiten van een stacaravanverzekering duidelijk aangegeven. De premie die je voor het verzekeren van deze constructie (en inboedel) moet betalen valt eigenlijk absoluut in het niets bij de gigantische kostprijs waarmee je kan worden geconfronteerd op het ogenblik dat er sprake is van een schadegeval. Zorg er dus met andere woorden in de praktijk altijd voor dat je op dit vlak de plank niet misslaat. Als eigenaar van een stacaravan is een stacaravanverzekering afsluiten absoluut met zekerheid een aanrader.

Door admin