wasstraat

Of je nou in de supermarkt loopt, online reviews leest of een hapje gaat eten in een restaurant: Het gedrag van de consument tegenover bedrijven is sinds de komst van het internet drastisch veranderd. Zo ook in de wereld van het auto wassen. In dit bericht lees je alles over de gevolgen voor de wasstraten, truckwashes en de selfwash wasbox.

Alles moet goed of een slechte review komt je tegemoet

Een consument die met zijn auto door de wasstraat rijdt verwacht dat deze er aan het einde weer als nieuw uitziet. Alle vuil wordt met de wasborstels,bewegende delen en droogdoeken van de auto afgepoetst. Echter wordt er ook wel eens een plekje vergeten. Het vervelende is dat dit smerige plekje 10x zo vies lijkt op een auto die net gepoetst is. De consument ziet deze plek pas zodra de thuis is en dus heb je kans dat ze een negatieve review gaan schrijven.

Tegenwoordig zijn we met elkaar de hele dag reviews aan het schrijven. Opzich is dit niet per se een bedreiging voor een bedrijf en kan het ook mooie kansen bieden. Echter loop je wel het risico dat de “tikkie kritische consument” ook een review achterlaat die niet in verhouding staat met de geleverde kwaliteit. Er wordt door de review bedrijven dan ook aangeraden om als wasstraat meteen te reageren op een negatieve review en de klant een nieuwe wasbeurt aan te bieden.

Service moet je geven anders heeft je bedrijf een kort leven

Bovenstaande titel slaat de spijker precies op zijn kop. De consument verwacht ook van wasstraten een steeds breder pakket aan service. Alleen een schone auto is in 2019 al lang niet meer genoeg. Veel wasstraten bieden dan ook de volgende services aan:

  • Tijdens het wassen van je auto kun je genieten van een gratis kop koffie of thee
  • Aangelegen aan de wasstraat ligt een stofzuigerplein waar je gratis kunt stofzuigen
  • De wasstraat geeft microvezel doeken mee die je na elke wasbeurt om kunt ruilen
  • De wasstraat verkoopt gekoelde dranken en auto accessoires zoals Turtle Wax, parkeerschijven en ruitenvloeistof
  • Aangelegen staat een tankstation waar je goedkoop en snel kunt tanken

Door admin