etalage winkel

Een sterke instore marketing is ontzettend belangrijk voor het succes van je winkel. Het zorgt ervoor dat klanten je winkel binnenstappen, langer in je winkel blijven, alle producten kunnen vinden en uiteindelijk meer geld uitgeven. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit te bereiken. In deze blog zetten we een aantal do’s en don’ts voor je op een rijtje.

Do: een overzichtelijke winkel

Je kunt een winkel helemaal vol bouwen met materialen die de klant zouden moeten overhalen tot aankopen. Toch is het altijd belangrijker om je winkel overzichtelijk te houden. Als de klant verward wordt, is de kans namelijk groter dat deze de winkel snel weer verlaat. Zorg dus voor een duidelijke en overzichtelijke indeling. Ook is het slim als de klant nog over de schappen heen kan kijken, zodat hij weet waar in de winkel hij zich bevindt. Maak de schappen niet te hoog en zorg dat de gangpaden breed genoeg zijn. Hierdoor kunnen klanten elkaar passeren en ontstaan er geen frustraties. Brede gangpaden hebben als bijkomend voordeel dat ook je personeel genoeg ruimte heeft om zich door de winkel te bewegen. Hierdoor kunnen ze de klant nog beter helpen!

Do: je etalage als visitekaartje

De etalage is het eerste wat de klant te zien krijgt van je winkel, en de etalage bepaalt dan ook mede of de klant je winkel binnenstapt. Het is daarom zeker de moeite waard om wat tijd te besteden aan een aantrekkelijke etalage. Denk in thema’s, houd het geheel overzichtelijk en verander de etalage regelmatig zodat deze de aandacht blijft trekken.

Don’t: inrichten zonder concept

Lukraak je winkel inrichten zal nooit echt succesvol worden. Denk dus goed na over een concept, deel je producten in in categorieën en zorg ervoor dat producten opvallen. Wil je bepaalde producten extra in de spotlights zetten? Dan kun je met speciale displays en verlichting zorgen dat deze producten zeker de aandacht van de klant trekken. Goede instore marketing is dus erg belangrijk bij de presentatie van je producten.

Don’t: merkartikelen los van elkaar plaatsen

Mensen houden van artikelen die bij elkaar horen. Maak hier dus gebruik van door producten van hetzelfde merk bij elkaar te zetten. Je kunt ook kiezen voor een hele merkdisplay, die zorgt voor herkenbaarheid en overzicht. Als de klant op zoek is naar gezichtsreiniging van een bepaald merk, is diegene sneller geneigd om ook de dagcrème van hetzelfde merk aan te schaffen als deze bij elkaar worden gepresenteerd.

Door admin