De textielindustrie draait op volle toeren. Hierin zijn ook veel kansen voor bedrijven in de textiel. Textiel is heel breed, daarom kunnen bedrijven in de textielindustrie veel verschillende diensten aanbieden en dit hun eigen maken. Eén van die diensten textiel coating.

Textielindustrie in Nederland

De textielindustrie in Nederland kent een rijke geschiedenis. Door de jaren heen heeft de textielindustrie vele ontwikkelingen meegemaakt. De textielindustrie draait het hele jaar door en dat moet ook wel. De vraag naar textiel is altijd groot. Er komen ook steeds nieuwere innovaties en ontwikkelingen in de textielindustrie. Hierdoor komen ook meer kansen voor bedrijven om op in te spelen. Vaak werkt de textielindustrie samen met de mode-industrie. 

Textiel coating

Tijdens het coaten van textiel wordt er een laagje aangebracht aan één of meerdere zijden van het textiel. Textiel coating wordt veel gedaan in de textielindustrie. Door de coating wordt textiel duurzamer. Coating kan namelijk de levensduur van textiel verlengen door bijvoorbeeld textiel vlekbestendig te maken of te beschermen.

Gespecialiseerde bedrijven doen vaak de coating voor textiel. Dit is een proces waar chemische stoffen bij komt kijken. Dit wordt soms ook wel chemical blending genoemd. Het mengen van chemische stoffen om zo een toevoeging te worden aan producten.

Verschillende coatingtechnieken

Je hebt verschillende coatingtechnieken. Hierbij kun je denken aan puntcoaten, schuimcoaten, volvlakcoaten, foularderen, sprayen en likwals. Er zijn verschillende technieken om verschillend materiaal te coaten. Sommige technieken kunnen ook andere voordelen hebben voor het textiel dat gecoat wordt.

Specialisten 

In de textielindustrie zijn veel gecertificeerde specialisten. Sommigen zijn ook gespecialiseerd in textiel coating. Specialisten in textiel coating zijn hiervoor gecertificeerd. Bij textiel coating komen ook chemische stoffen bij kijken. Dit kun je natuurlijk niet zomaar ergens op aanbrengen. Hiervoor heb je de kennis nodig en daarom besluiten veel mensen ervoor om naar een specialist in de textielindustrie te gaan.

Door admin