Met interactieve video kun je klanten beter binden dan met lineaire video. Interactieve video houdt je kijkers namelijk betrokken. Waar de meeste mensen snel afgeleid raken als ze passief een filmpje kijken, kun je met interactieve video de aandacht van je kijkers bij het filmpje houden. Ze krijgen de optie om keuzes te maken in de video. Daarmee wordt de interactieve video ook voor de kijker een persoonlijkere boodschap. Interactieve video is dus een mooie manier om betrokkenheid te genereren, ongeacht wat voor bedrijf of organisatie je bent.

Nadelen van interactieve video

Het nadeel van interactieve video is wel dat het een stuk complexer is en dat YouTube geen platform is waar interactieve video’s op geplaatst kunnen worden. Je zal dus via andere platformen je interactieve video moeten publiceren en dat kost vaak ook nog geld. Interactieve video is ingewikkelder, omdat je niet simpelweg één script van A tot Z uitspeelt. Afhankelijk van de keuzemomenten en -mogelijkheden in de interactieve video, moeten er allerlei scenario’s worden uitgespeeld. Hoe meer opties, hoe meer er gefilmd moet worden. Of geanimeerd.

Ingewikkelde of simpele interactieve video

Dit kan heel ingewikkeld worden. Stel dat je bijvoorbeeld vijf keuzemomenten in je interactive video verwerkt, ieder met twee opties, dan zijn er al 32 scenario’s die ieder gemaakt moeten worden. Zo’n keuzemoment is het moment in de interactieve video waar de kijker kan kiezen door iets aan te klikken in de video, bijvoorbeeld een term of een vervolg voor de video als het om het verhaal gaat. Een interactieve video kan ook minder ingewikkeld gemaakt worden. Bijvoorbeeld door pop-ups, iets dat weer wel mogelijk is bij YouTube. Zo’n pop-up komt dan in beeld en leidt de kijker bijvoorbeeld naar een productpagina of webshop.

Interactieve video is niet nieuw, maar de platformen zijn nog niet geheel ingespeeld op deze trend. Je kunt dus nog meedoen met de voorlopers op het gebied van interactieve video als bedrijf of organisatie. Het zorgt voor een beter geëngageerd publiek en dat is voordelig natuurlijk. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, zeker als je doel met interactieve video is om producten te verkopen. Dan vergroot je de kans dat kijkers je webshop bezoeken al door de pop-up variant.

Door admin