Een blog voor vrouwen beginnen is ontzettend gemakkelijk. Je begint natuurlijk met een idee waarover je wil bloggen. Ga je voor fashion, beauty of interieur? Of misschien richt je je liever op moederschap, ondernemende vrouwen of feminisme. Een blog voor vrouwen kan alle kanten op en jij bepaalt welke kant het wordt. Je hebt maar een paar dingen nodig om een eigen blog te beginnen. Wij vertellen je over de vier belangrijkste.

Als je weet waarover je wil bloggen

Als je weet waar je over wil bloggen, heb je ook nog een naam en URL nodig. Het meest ideaal is natuurlijk als je je blogtitel als URL kunt gebruiken. Het is daarnaast ook belangrijk dat je blogtitel aansluit bij het onderwerp van je blog. Als je blogtitel voetbalfan is, terwijl je blogt over de mooiste wijnstreken in Europa, geeft dat natuurlijk een vreemde en verwarrende indruk. Veel URL’s zijn al in gebruik, zorg dus dat je dat wel checkt. Het zou ook zonde zijn als je een blogtitel kiest, waarvan de URL al in gebruik is. Google dus vooraf je ideeën voor je je blog voor vrouwen begint.

Een URL en voldoende content

Sommige URL’s, ook wel domeinnamen genoemd, bestaan wel, maar worden verkocht. Je kunt de domeinnaam dan kopen voor jouw blog. Bij domeinnamen kun je ook emailadressen aanmaken, waardoor mensen gemakkelijk met je kunnen communiceren. Als je een mooie blogtitel en URL, en eventueel een emailadres erbij, hebt die passen bij je onderwerp, kun je bijna met je blog beginnen. Je hebt alleen nog content nodig. Dat wil zeggen: blog posts! Het ziet er natuurlijk wat treurig uit als je maar één artikel op je blog hebt, dus zorg dat je meerdere artikelen klaar hebt voordat je online gaat.

Vier cruciale aspecten om een blog te beginnen

Dus om jouw eigen blog voor vrouwen te beginnen heb je een aantal dingen nodig: een idee, een blogtitel, een URL en content. Je hoeft niet per se een emailadres aan te maken om te kunnen bloggen, maar het maakt het wel gemakkelijker als je graag wil communiceren met je lezers.

Door admin