Boeiboorden

Een boeiboord is een openstaande rand op uw dakrand of platdak die er voor zorgt dat er geen regen, wind of sneeuw tussen de dakbedekking en uw gevel komt. Een boeiboord is dus een erg belangrijk onderdeel van uw dakbedekking om ongewenste kou buiten te houden en lekkages te voorkomen. Door de wisselvallige weeromstandigheden in Nederland heeft een boeiboord veel onderhoud nodig. Maar bij het gebruik van aluminium boeiboorden of plastisol boeiboorden is dit gelukkig minder en hoeft dit geen ingewikkelde klus te zijn!

Waarom wij adviseren te kiezen voor aluminium boeiboorden.

Veel boeiboorden worden gemaakt van kunststof en hout. Het nadeel hiervan is dat boeiboorden die gemaakt zijn van dit materiaal niet erg weerbestendig zijn. Dit kan er na verloop van tijd smoezelig uit gaan zien en vereist dus veel onderhoud. Aluminium en plastisol boeiboorden kunnen gelukkig wel tegen het wisselvallige weer. Aluminium is een sterk metaalsoort dat vele malen lichter is dan staal. Van alle metaalsoorten is aluminium het minst gevoelig voor schommelende tempraturen. Daarom is aluminium een zeer geschikt materiaal voor boeiboorden. Aluminium boeiboorden zijn hierdoor onderhoudsarm en behoud ook na vele jaren een mooie verzorgde uitstraling.

Bent u aan het twijfelen tussen aluminium boeiboorden of plastisol boeiboorden?

Eerder hebben wij u geïnformeerd over aluminium boeiboorden en de voordelen hiervan. Maar wat is nu het verschil tussen aluminium boeiboorden en plastisol boeiboorden? Plastisol is een composiet, dit houdt in dat plastisol bestaat uit verschillende componenten. Nadat plastisol is bewerkt wordt de plaat door een zinkbad gehaald. Hiervan is het doel de plaat zo goed mogelijk te beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden. Als laatste stap wordt het plastisol afgewerkt met een kleurcoating. Plastisol is een van de weinige materialen dat in een breed kleurscala leverbaar is. Dit kan erg leuk zijn als u opzoek bent naar een boeiboord met een unieke uitstraling voor aan uw woning of bedrijfspand.

Bent u op zoek naar zetwerk op maat?

Bent u nog aan het twijfelen of een aluminium boeiboord of plastisol boeiboord het meest geschikt is voor aan uw huis of bedrijfspand? Of bent u nieuwsgierig naar een van de vele andere mogelijkheden? Laat u zich dan goed informeren door een specialist. Ga bijvoorbeeld opzoek naar een dakgroothandel bij u in de buurt. Op basis van uw wensen kan een vakman u informeren over de verschillende materialen en mogelijkheden. Zo komt u ook niet voor verassingen te staan.

Door admin