tips nieuwbouwwoning

Zelfs in tijden van crisis is de huizenmarkt nog zeer concurrerend en is het nog altijd erg lastig om een woning te vinden. Ben jij op zoek naar een (nieuwbouw)woning en is het voor jou ook erg lastig? Dan hebben wij een aantal tips die je eventueel kunnen helpen om de kans te vergroten op het vinden van een nieuwbouwwoning.

Houdt alle toekomstige en huidige nieuwbouwprojecten goed in de gaten

Wanneer je zeker bent dat je voor een nieuwbouwwoning wilt gaan dan is het slim om er zo snel mogelijk bij te zijn. Je bent niet de enige die dit wilt en de woningen zijn daarom in een vroeg stadium al snel verkocht. Zoek naar nieuwbouwprojecten die in de toekomst gebouwd zullen worden en je hebt zelf ook alle tijd om al snel te controleren of jij daar interesse in hebt en er als eerste bij te zijn. Hoewel dat nooit zekerheid geeft, vergroot je jouw kansen daar wel mee. Wanneer je in Noord-Holland woont dan kun je alle projecten op www.nieuwwonenregioalkmaar.nl in de gaten houden.

Schrijf je op zoveel mogelijk plekken in en spreek met makelaars

Zijn er nieuwsbrieven en platformen waar jij je in kunt schrijven om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf je er dan voor in. Wie weet krijg je daar net die gouden tip die je nodig had voor jouw woning. Datzelfde geldt voor het in gesprek gaan met andere makelaars. Je weet nooit wie er net het juiste contact heeft op dat moment om jou van die droomwoning te voorzien.

Stel alerts in op basis van jouw wensen

Op veel verschillende platformen kun je jouw woonwensen instellen. Zodra er iets beschikbaar komt binnen de criteria die jij daar hebt opgesteld dan wordt je er van op de hoogte gebracht. Dat werkt dus ontzettend efficiënt en is zeker een aanrader om te doen. Ook op deze manier zorg je er dus voor dat je er als eerste en direct bij bent.

Schrijf je op tijd in bij een interessante woning

Wanneer jij een woning hebt gevonden die je interessant vindt dan is het slim om je hier op tijd voor in te schrijven. Wanneer je dat namelijk doet dan kan je later meebieden op de woning. De mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven krijgen op deze manier gelijke kansen en de verkoper kan later bepalen aan wie hij de woning wilt verkopen. Dat hoeft niet altijd de hoogste prijs te zijn, maar kan ook een combinatie zijn van prijs en andere voorwaarden. Potentiële kopers zullen niet tegen elkaar opbieden omdat de andere biedingen niet bekend zullen zijn voor de potentiële kopers. 

Door admin