Heb je is gehoord over incontinentiemateriaal mannen? Veel mannen in ons land verrichten zwaar lichamelijk werk. Het gaat hier om werk waarbij je met behoorlijke regelmaat kracht moet zetten met je lichaam om zware zaken te tillen. Een baan waarbij je topprestaties van je eigen lijf vraagt. Door de tijd heen zullen de spieren in je lichaam minder goed gaan functioneren en dat merk je aan allerlei zaken. De blaasspier is een voorbeeld van een spier die minder goed zal werken en dat heeft zo zijn gevolgen. Incontinentiemateriaal voor mannen is een product wat niet gemakkelijk wordt besproken. Dat heeft tot gevolg dat veel oudere mannen met een zwaar beroep er een ongemakkelijke levensstijl op na moeten houden. Dat is niet nodig. We vertellen je graag meer over incontinentie en de oorzaken daarvan. 

De prostaat en incontinentie 

Naar mate je als man ouder wordt neemt de kans op problemen met je prostaat toe. Het is dan raadzaam gebruik te maken van Incontinentiemateriaal voor mannen. Een ongezonde leefstijl kan ervoor zorgen dat je prostaat begint te zwellen en er kan ook kanker in de prostaat ontstaan. Een prostaat die gezwollen is of een prostaat na het verwijderen van kankercellen maakt jouw lichaam gevoelig voor urineverlies. Het zorgt ervoor dat er minder tot geen controle meer is over je blaas. In deze gevallen is het dragen van incontinentiemateriaal voor mannen geen overbodige luxe. Niemand leeft immers graag in de onzekerheid dat je overdag een ongelukje krijgt waardoor jij je moet omkleden. Problemen met de prostaat kan je aanpakken met blaas fysiotherapie maar tot het probleem weer onder controle is kan je het beste Tena Pants voor mannen dragen. 

Hoe roken jouw blaasfunctie aantasten 

Roken is een verslaving waar veel mannen mee te maken hebben. Met name de wat oudere generatie is ermee opgegroeid waardoor ze er nog maar moeilijk vanaf kunnen komen. Wat niet iedereen weet is dat roken ook zijn negatieve uitwerking heeft op je lichaam. Het gebruik van teer en nicotine in sigaretten zorgt ervoor dat de werking van je blaas afneemt. Urineverlies door roken is dan ook een probleem wat vaker voorkomt dan je denkt. Ook het vele hoesten wat je doet doordat je rookt heeft zijn uitwerking op je blaas. Incontinentie bij hoesten komt vaak voor bij mannen. Vaak wordt er wat lacherig over gedaan maar het is een probleem wat behoorlijk ingrijpende gevolgen kan hebben. In sommige gevallen ben je genoodzaakt om gebruik te maken van Incontinentiemateriaal voor mannen.

Medicijnen die de blaasfunctie aantasten 

Het gebruik van medicijnen is iets waar je helaas niet omheen komt wanneer je ouder wordt. Een aantal veelgebruikte medicijnen heeft echter een negatieve uitwerking op de blaasspier. Doordat er spierverslapping optreedt kan er incontinentie opspelen. Wanneer het gaat om medicijnen die permanent moeten worden gebruikt is er geen ontkomen aan. Incontinentiemateriaal voor mannen is dan de meest gemaakte keuze om het uiterste uit je leven te halen. Wanneer je niet meer hoeft na te denken over plekken om eventueel droog ondergoed aan te kunnen trekken kan je ongestoord de deur uit gaan. Problemen met je prostaat maar ook medicijngebruik en hoesten hebben geen invloed op jouw kwaliteit van leven.

Door admin