waterproblemen jacuzzi

Als je een jacuzzi hebt, wil je hier natuurlijk zo veel mogelijk plezier van hebben. Helaas kan het wel eens voorkomen dat er problemen ontstaan met het water, en dat kan het plezier flink verpesten. Als je waterproblemen hebt, is het namelijk niet meer hygiënisch om in het water plaats te nemen. Gelukkig kunnen veel waterproblemen gewoon worden opgelost, waardoor je zo weer kunt genieten van een heerlijke sessie in de jacuzzi. In deze blog zetten we een aantal veelvoorkomende waterproblemen voor je op een rijtje, en natuurlijk vertellen we je hoe je deze problemen kunt oplossen. Als je het onderhoud van je jacuzzi liever wil uitbesteden aan een professional, kun je terecht bij Spacare Brabant.

Groen water

Is het water in je jacuzzi groen? Dan kan het zo zijn dat er algen in het water aanwezig zijn. Er zijn verschillende producten waarmee je algen kunt bestrijden. Ook kan het zo zijn dat er te weinig vrij chloor in het water aanwezig is, waardoor het water groen kleurt of er algenvorming ontstaat. Er is dan te weinig vrij chloor in het water aanwezig om de algen te bestrijden. Een chloorshock kan in dit geval helpen. Wel moet eerst de pH-waarde op het juiste niveau worden gebracht.

Troebel water

Ook kan het voorkomen dat het water er troebel uitziet. Bij troebel water is de oorzaak niet heel makkelijk aan te wijzen, omdat dit aan verschillende dingen kan liggen. Zo kan het bijvoorbeeld dat er te weinig onderhoudsproduct in het water zit, dus test dit altijd even met een strip en vul zonodig bij. Daarnaast kan het zo zijn dat de filters niet goed schoon zijn. Reinig de filters dus wekelijks met de tuinslang en een reinigingsproduct, ook als deze er niet vies uitzien.

Schuim in het water

Schuim in het water lijkt misschien leuk, maar dat is het zeker niet! Schuim in een jacuzzi wordt door de bubbels en de massagestralen al snel een heel schuimbad. Als je last hebt van schuim in je jacuzzi, komt dit waarschijnlijk door middelen die eigenlijk niet in het water thuishoren. Heb je je zwemkleding bijvoorbeeld gewassen met wasmiddel en wasverzachter? Dan kan dit schuim veroorzaken. Maar ook lotions, zeep, of make-up op de huid kan schuim veroorzaken. Daarom is het belangrijk om altijd te douchen met water voordat je plaatsneemt in de jacuzzi. Ook is het slim om je zwemkleding uit te spoelen met water, zodat hier geen wasmiddel meer in zit. Om het schuim uit het water te krijgen, kun je een anti-schuim middel gebruiken en de waardes van het water weer op peil proberen te krijgen.

Door admin