diner

Werk je in een horecagelegenheid en wordt het diner daar geserveerd in de vorm van buffetten? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het buffet geslaagd is. Een buffet is de ideale manier om in een keer voor een grote groep mensen een diner te serveren. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt bijvoorbeeld dat er genoeg keuze is voor de gasten als het gaat om gerechten en als je in shifts werkt is het belangrijk dat de gerechten ook voor de laatste shift nog warm zijn. Benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden als je een buffet bereidt? We geven je graag een aantal tips. 

Begin op tijd

Een diner voor een grote groep gasten heb je natuurlijk niet binnen een half uurtje bereidt. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint met het bereiden van de maaltijden. Zo is er last minute geen stress. Als alle gerechten op tijd af zijn, heb je tijdens het buffet nog tijd over om weer nieuwe gerechten te maken voor als de bakken leeg zijn.

Eten warm houden

Natuurlijk is het belangrijk dat de gerechten de hele avond warm blijven. Bij een buffet wordt namelijk vaak in shifts gewerkt. Een vroege shift van 18.00 uur tot 20.00 uur en een late shift van 20.00 uur tot 22.00 uur. Voor de gasten die om 21.00 uur nog wat willen opscheppen is het wel belangrijk dat de gerechten nog warm zijn. Je kunt de grote hoeveelheden warm houden in een chafing dish. Dit is een speciale warmhoudbak voor maaltijden. Je kunt kiezen voor een chafing dish die werkt op brandpasta, of een elektrische chafing dish.

Wees alert

Naast dat het belangrijk is dat de gerechten de hele avond warm blijven, is het ook belangrijk dat de bakken altijd vol zitten. Het is voor de gasten erg vervelend als zij bij ronde 2 verheugen op die overheerlijke pasta en deze leeg is wanneer zij willen opscheppen. 

Wees divers in het aanbod

Bovendien is het belangrijk dat je een gevarieerde keuze aanbiedt. Zorg dat er daarom ook genoeg te kiezen valt voor bijvoorbeeld veganisten en vegetariërs. Ook is het belangrijk dat er bij elke maaltijd een ingredienten bordje bij staat, zodat de gasten rekening kunnen houden met eventuele allergieën.  

Succes!

Wij wensen jou veel succes bij het organiseren van het buffet en hopen dan ook dat je iets gehad hebt aan de tips in ons artikel.

Door admin