Bierbrouwen is anno 2022 steeds populairder. Waar de speciaalbiertjes niet meer zijn aan te slepen, kiezen steeds meer mensen ervoor om ook lekker thuis aan de slag te gaan met het brouwen van hun eigen bier. Niet alleen een IPA, maar ook een dubbel, tripel en zelfs een quadrupel behoren tot de mogelijkheid! Kortom, mogelijkheden genoeg. Heb jij dus altijd al je eigen biertje willen brouwen, dan is het goed om dit artikel goed en rustig door te lezen, wat we vertellen je niet alleen hoe je zelf je eigen biertje kunt brouwen, maar ook wat het beste bierbrouw pakket van 2022 is.

Hoe ga je te werk?

Je eigen bier brouwen is een stuk gemakkelijker anno 2022 dan je aanvankelijk zult denken. Het enige wat je nodig hebt, is een gezonde dosis zin en natuurlijk een bierbrouw pakket van je favoriete biertje. Zo heb je de keuze uit tal van verschillende soorten bierbrouw recepten waarmee jij je favoriete biertje helemaal zelf kunt brouwen. Nadat jij je pakket hebt besteld, is het zaak dat je beschikt over de juiste attributen om aan de slag te kunnen gaan. Kies je voor een all in starterspakket, dan zit hier alles bij en heb je alleen een grote pan van zo’n 6 liter nodig om het geheel in te kunnen klaarmaken. Kies je voor een ander pakket, dan kan het zijn dat je nog een aantal dingen moet aanschaffen.

Hoeveel tijd neemt het bierbrouwen in beslag?

Het brouwen van het bier duurt in de basis niet zo heel erg lang. Wel is het goed te weten dat de handelingen zelf niet zo heel erg tijdrovend zijn, maar het hem vooral zit in de tijd die je nodig hebt om het geheel te laten gisten. Gisten is namelijk één van de belangrijkste onderdelen in het hele proces en duurt daarmee ook direct het langste van allemaal. Je moet ongeveer rekening houden met enkele dagen tot zelfs weken afhankelijk van welk type bier je aan het brouwen bent. Zorg er wel voor, dat je het proces in z’n volledigheid laat geworden. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het bier uiteindelijk niet de smaak en kwaliteit bereikt die je wel had mogen verwachten.

Het beste bierpakket

Uiteraard wil je natuurlijk wel het allerlekkerste biertje brouwen. Het beste bierpakket is daarom wellicht ook voor jou als beginner de beste keuze. Toch is en blijft het afhankelijk van je eigen smaak of dit ook is wat je zelf voor ogen had. Kortom, smaken verschillen.

Door admin