vooropleiding toneelschool

Ben jij een jong ambitieus talent die zich verder wil ontwikkelen in toneelspel? Bij de vooropleiding toneelschool wordt je op weg geholpen om jouw ambities te verwezenlijken. Om toegelaten te worden tot het Toneelschool Traject zijn er strenge eisen maar door je goed voor te bereiden maak je meer kans om toegelaten te worden. Daar word je bij geholpen door een curriculum van hoogstaand niveau te volgen. Wist je bijvoorbeeld dat er meer jonge talenten voor de HBO theateropleidingen zijn klaargestoomd bij de theaterschool in Amsterdam dan bij andere opleidingsinstituten? Je kunt er dus op rekenen dat er alles aan wordt gedaan om jouw talent verder te ontwikkelen zodat jij jouw ambities waar kunt maken. Ieder jaar in september vindt de voorselectie plaats. Noteer dit dus in je agenda!

Vooropleiding toneelschool voor jonge talenten

Tijdens de vooropleiding toneelschool volg je intensieve acteerlessen waarbij je werkt aan vaardigheden die in je latere carrière nog goed van pas zullen komen. Om toegelaten te worden wordt er een hoog acteerniveau gevraagd maar ook jouw persoonlijkheid wordt meegewogen. Zo is het van belang dat je over een grote dosis doorzettingsvermogen beschikt en dat je durf en lef hebt. En natuurlijk moet je veel passie hebben voor het vak! Je zult merken dat de lat hoog ligt maar als je doorzet zul je ondervinden dat je hierdoor het beste uit jezelf naar boven kunt halen.

Vooropleiding toneelschool met lessen door ervaren acteurs

Er zijn verschillende professionals uit de toneelwereld werkzaam bij de vooropleiding toneelschool. Hierdoor kan er een hoge kwaliteit worden geboden en wordt er voor gezorgd dat de opleiding aansluit op de praktijk. Zo krijg je tijdens de verschillende acteerlessen les van ervaren acteurs. Alle ervaring die zij hebben opgedaan op de planken en op het witte doeken brengen ze aan jou over. Zij zorgen ervoor dat je inzicht verkrijgt in welke elementen bij jou beter kunnen en reiken jou de tools om jezelf op dat gebied nog meer te ontwikkelen. Kortom, de vooropleiding toneelschool is de meest uitgebreide voorbereiding op de theaterschool die er bestaat. Het vergroot namelijk je kans om door te stromen naar de HBO-toneelschool.

Vakken tijdens de vooropleiding toneelschool

Natuurlijk vormt leren door te doen een prominent onderdeel van de vooropleiding toneelschool. Er komen theoretische vakken aan bod, dramaturgie en tekstanalyse. Dit gehele curriculum is afgestemd op wat je op de toneelschool kunt verwachten. Op die manier heb je dus alvast een streepje voor als je daar wilt gaan beginnen. Natuurlijk word je met alleen maar theoretische kennis geen goede acteur. Daarom volg je ook veel acteerlessen waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Van de docenten kun je verwachten dat ze jou scherpe kritiek geven op je toneelspel. Daar moet je uiteraard wel tegen kunnen maar het is natuurlijk altijd opbouwend. Je zult ervaren dat je hierdoor alleen maar beter wordt in je spel!

Door admin