winterstalling

Als bootbezitter komt er nog het een en ander kijken bij het voorbereiden op de winter. Om uw boot een goed onderkomen te geven tijdens de strenge wintermaanden is een winterstalling geen overbodige luxe. Maar vergeet niet om na de zomer zo snel mogelijk een stalling te vinden want vol is toch echt vol. Tegenwoordig beschikken winterstallingen ook een werkplaats om uw boot zowel de winter door te brengen als te onderhouden. Als u hier gebruik van maakt zult u het aankomend vaarseizoen weer kunnen genieten van een goed onderhouden boot.


Wat moet u doen voordat u uw boot brengt bij een winterstalling.

De eerste stappen die u zult moeten overwegen is om de aanwezige spullen van boord te halen. Deze kunnen door vocht en de weersomstandigheden gaan slijten. Denk hierbij aan uitrusting, reddingsvesten, kussens en al de elektrische apparaten. Een goede schoonmaakbeurt van het dek is daarna ook een verstandige zet. Schrob het dek eens goed in alle hoeken en breng eventueel vochtvreters aan. Vergeet niet om tijdens de onderhoudsbeurt de buitenboordmotor te laten controleren. Zodoende worden onderdelen vervangen die aan vervanging toe zijn en wordt de olie ververst zodat de motor weer buitengewoon gesmeerd zal lopen.


Enige tips voor uw boot ter voorbereiding op de wintermaanden.

Elke hoek aan boord dient goed nagekeken te worden op achtergebleven water. Deze vocht en kou kan voor schade zorgen aan uw boot waar u hoogstwaarschijnlijk niet op staat te wachten. Een grondige controle op het dek en rondom uw boot zullen ervoor zorgen dat u er het aankomend vaarseizoen weer tegenaan kunt. Tijdens de stalling is het verstandig om uw boot periodiek te blijven bezichtigen op enige gebreken door bijvoorbeeld de weersomstandigheden tijdens de winterperiodes. Met de keuze uit een winterstalling in een binnenloods zult uw boot de winter veilig doorkomen. Als u kiest voor een haven dan is de kans een stuk groter op schade aan uw boot.


Een erkend bedrijf voor winterstallingen en buitenboordmotoren

Naast de controle aan uw boot is het ook altijd verstandig om uw verzekering na te lopen. Doe dit voordat u een onderhoudsbeurt aanvraagt om niet met onverwachte kosten komen te staan. Het is dan ook gemakkelijk aan te passen naar uw wensen. Bezoek een erkende watersport speciaalzaak voor advies en informatie over zowel winterstallingen als buitenboordmotoren. Er komt wat bij kijken voordat uw boot geheel winterklaar is maar dan kunt u de aankomende zomer weer genieten van een goed onderhouden boot zonder zorgen.

Door admin